Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Maud als Rising Star op We Build The City #1

09 November 2017
Gebiedsontwikkeling

Door de enorme druk op de woningmarkt is het transformeren van verouderde binnenstedelijke gebieden nog nooit zo populair geweest. Echter bouwen in de stad is complexer en tijdrovender dan daarbuiten. In de reeks ‘We Build The City’ besteed Pakhuis de Zwijger samen met ontwikkelaars, bouwers en ontwerpers aandacht aan enkele toonaangevende gebiedstransformaties in Amsterdam.

Tijdens #1 werd onze Maud het podium geboden en deelde zij haar visie op de ontwikkeling van de stad. Samen met de andere Rising Star (Arda Basak) bespraken zij 3 uiteenlopende casussen: Bijlmer Bajes, Oostenburg en Cruquius. Ze zetten ontwikkelaars aan het denken met kritische vragen als: ‘Zou je in de Bijlmer niet nog dichter willen bouwen als je geen limiet hebt?’ of over Oostenburg: ‘Hoe zit het met de spontane stad in de huidige markt?’

En aan hen werd de vraag gesteld: wat zijn de beren op de weg voor binnenstedelijkegebiedsontwikkeling? ‘Eén van deze beren vind ik de stadsverzorgende MKB; het is soms moeilijk om hen binnenstedelijk een plek te geven, soms zijn het extensieve bedrijven welke minder huur kunnen betalent.’ Aldus Maud. SITE is bij veel gebiedstransformaties in Amsterdam betrokken en heeft hier een sterke visie op. Wil je met ook eens ons het gesprek aangaan? Neem gerust contact op.

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat