Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


team-header

Gezocht: stagiair(e) ontwerper

11 February 2019
Conceptontwikkeling

Heb jij interesse om praktijkervaring op te doen bij een bureau voor strategische gebiedsontwikkeling? Wij zoeken per september een stagiair(e) ontwerper die het een uitdaging vindt om te opereren op het grensvlak van stedenbouw en gebiedsontwikkeling. SITE gebruikt ontwerp als middel om opgaven te duiden en perspectief te geven op oplossingen.

Hoe ziet je werk eruit?
Binnen ons kleine veelzijdige team draai je volledig mee. Naast algemene ondersteuning van het bureau omvatten je werkzaamheden onder meer het analyseren van plekken en nieuwe visies en concepten visualiseren. Hiervoor doe je referentieonderzoek naar o.a. woonmilieus, dichtheden en woonconcepten, doe je ontwerpend onderzoek en verzorg je de grafische vormgeving hiervan.

Wie zijn wij?
SITE adviseert gemeenten, rijksoverheid, ontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en samenwerkings-verbanden tussen hen. We werken met hen aan complexe projecten. Vanuit een duidelijke visie en sterk concept maken we ontwikkelstrategieën voor gebieden op basis waarvan scherpe samenhangende keuzes gemaakt kunnen worden en ontwikkelingen op gang gebracht worden. SITE bevindt zich op het snijvlak van het fysieke aspect (het ontwerp, de plek), de vraag (vanuit de markt, belangen en beleid) en de middelen (investeringen, realisme). Het vinden van een juiste balans hierin is essentieel, zeker voor de slagkracht van een succesvolle ontwerper.

Het soort van opgaven variëren van de ontwikkeling van:

  • binnensteden (o.a. Apeldoorn)
  • stedelijke locaties (o.a. Utrecht Jaarbeurs)
  • woongebieden (o.a. Waalsprong Nijmegen)
  • werklocaties (o.a. Plaspoelpolder Rijswijk ZH)
  • verbinden van investeerders en opgave (o.a. Bijlmer bajes Amsterdam)
  • grotere schaalniveaus (o.a. Regio Eindhoven)

Wie zoeken we?
Ons werk vraagt om een kritische houding, energie en bovengemiddelde interesse en kennis van het vak gebiedsontwikkeling. Je bent accuraat, kunt snel schakelen en studeert aan een universitaire (master) Stedenbouw. Beheersing van Illustrator, Photoshop en Indesign, CAD en 3D tekenen (bij voorkeur Rhino o SketchUp) zijn een must.

Daarnaast:

  • Ben je assertief en heb je een kritische werkhouding.
  • Kun je een bijdrage leveren aan een team maar ook zelfstandig te werk gaan.
  • Ben je inzetbaar voor een periode van 5-6 maanden, met minimaal 4 dagen per week tegen stagevergoeding.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Ben jij de kandidaat die we zoeken? Stuur dan je CV, motivatie en portfolio (max. 5 mb) naar Mara Broeren via: mara@site-ud.nl.

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier