Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Even voorstellen: stagiairs Vera en Jan-Daan

15 May 2018
Team

Vera over Healty Urben Living

Healthy Urban Living is een relatief nieuw begrip en de resultaten uit het onderzoek bieden nieuwe inzichten voor de projecten en het toepassen van deze duurzame en gezonde leefstijl in hoogstedelijk gebied.

Vera: “De studie die ik volg, bachelor Architecture and the Built Environment aan de TU Delft, is al bezig om deze beweging te introduceren bij de studenten; er wordt geleerd om duurzaam en energieneutraal te ontwerpen. De bewustwording van de noodzaak van deze nieuwe leefstijl is langzaam aan het binnendruppelen en daar hoort dan ook een nieuwe manier van wonen en werken bij, namelijk healthy urban living. De ervaring die ik op doe bij SITE neem ik mee naar mijn master en het stimuleert me om met een kritische blik naar projecten te kijken, zonder in te hoeven leveren op creativiteit. En ik hoop natuurlijk dat ik voor SITE daadwerkelijk wat kan betekenen met mijn onderzoek en het doortrekken naar de projecten!”

Jan-Daan over innovatie districten

Jan-Daan zit in de afrondende fase van zijn master Urban, Port & Transport Economics. Met de interesse in het urban onderdeel van deze master, schrijft het in de komende 5 maanden zijn masterscriptie over innovatie districten en ondersteunt SITE hier direct mee.

Jan -Daan: “Steden gaan zich steeds meer focussen op een kenniseconomie, waarvan innovatieve districten onderdeel zijn. Door deze vraag is er meer onderzoek nodig naar deze districten en de eigenschappen die nodig zijn voor het succesvol opzetten hiervan. Een kwantitatief onderzoek kan laten zien of de bestaande innovatieve districten ook daadwerkelijk bijdragen aan kenniseconomieën. Met de stage bij SITE hoop ik veel te leren over gebiedsontwikkeling en mijn enthousiasme voor deze sector naar een hoger plan te kunnen tillen.”

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat