Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Even voorstellen: onze stagiairs Jillian en Anke

07 May 2019
Team

 

 

 

 

 

 

 

 

De komende maanden wordt ons team weer ondersteund door twee topstagiairs: Jillian en Anke. Allebei masterstudenten en een waardevolle aanvulling! Bij SITE krijgen zij de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld verder te ontdekken, zich verder te ontwikkelen en om onderzoek te doen:

Jillian: ‘bij SITE kan ik actief deelnemen aan projecten en me inhoudelijk verder ontwikkelen’

“Ik zit in het laatste jaar van mij studie International Spatial Development aan de Breda University of applied science (voorheen de NHTV). Deze opleiding brengt mobiliteit, urban planning en design samen en is internationaal gericht. Zo werken we aan projecten in o.a. Nairobi, Calgary, Neuss en York.

Maar voor mijn stage zocht ik het dichter bij huis. De stageplek bij SITE trok mij aan omdat persoonlijk contact met de collega’s, opdrachtgevers en stakeholders gewaarborgd blijft. Tijdens eerdere stages bij grote organisaties ervoer ik een zekere anonimiteit en werkte ik in een bubbel, dit is hier zeker niet het geval.

Bij SITE kan ik mij nu al ontwikkelen als gebiedsontwikkelaar door actief deel te nemen aan uitdagende projecten. Ik ondersteun in onderzoek en het creatieve denkproces voor de ontwikkeling van een hoogwaardig, gemengd bedrijventerrein in Hoofddorp en Brainpark in Rotterdam.

De visie van SITE op de rol van de stad en de relatie met de gebruiker komt heel erg overeen met hoe ik aan kijk tegen stedelijke ontwikkeling. Tijdens mijn stage hoop ik mijn storytelling verbeteren; een duidelijke rode draad in mijn werk. En wil ik nog doortastender worden, voornamelijk in onderzoek.”

Anke: ‘ik doe onderzoek naar de veranderende economie op de bebouwde omgeving’

“Tijdens de bachelor Bouwkunde in Delft ontdekte ik wat er naast het ontwerp allemaal komt kijken bij een bouwproces en welke belangen er spelen. Zeker in stedelijke gebieden heb je te maken met veel belanghebbende die een proces kunnen maken of breken.

Maar ook de veranderende economie en behoeften van de consument hebben invloed op dat proces: mensen hechten minder waarde aan eigendom en de ontwikkeling van flexibele werkplekken, co-living en smart mobility hubs, is enorm. Dit heeft gevolgen voor hoe we de gebouwde omgeving gebruiken, beheren en ontwerpen. Bij SITE ga ik onderzoek doen naar de impact van de veranderende economie op de gebouwde omgeving. Voor mijn master Urbanism aan de TU Delft.

SITE heeft als gebiedsontwikkelaar een breder perspectief op ontwikkelingen in de samenleving en dat spreekt mij erg aan. Want met een ontwerp of visie alleen maak je nog geen goede plek. Daarna is het de kunst van het realiseren en uitvoeren. Bij SITE wil ik graag meer leren over dat proces: van ontwerp naar uitvoering.”

 

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier