Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Nieuwe bestemming voor Figaro-locatie in Zaanstad

We ondersteunen de Gemeente Zaanstad bij het opstellen van hun uitvraag aan de markt, voor de zogenaamde Figaro-locatie. Dit gebied ligt naast het station en het Stadhuis, in het hart van de stad.

19 March 2019
Gebiedsontwikkeling

Shenzhen, China biedt ruimte voor een innovatiedistrict op humane schaal

Waar komt de behoefte aan innovatie anno 2019 vandaan? En hoe faciliteer je het? Wereldwijd zetten steden in op innovatie als strategie voor stedelijke ontwikkeling en economische veerkracht. Bij SITE houden we deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en verbinden we de theorie over deze ontwikkeling met de praktijk. In dit kader heeft SITE, in samenwerking met het International New Town Institute (INTI), meegedacht over de ontwikkeling van een innovatiedistrict in Shenzhen, China.

11 March 2019
Gebiedsontwikkeling

Edwin Hans gaat nieuwe uitdaging aan

Vanaf maart gaat onze Edwin Hans een nieuwe uitdaging aan, hij maakt de overstap naar Walter (www.walterhq.com). Edwin begon bij ons na zijn studie stedenbouw aan de TuDelft. Hij heeft zich in de afgelopen jaren toegelegd op gebiedsanalyes, marktonderzoek, rekenen&tekenen, conceptontwikkeling en GIS-data analyses.

20 February 2019
Team
team-header

Gezocht: stagiair(e) ontwerper

Heb jij interesse om praktijkervaring op te doen bij een bureau voor strategische gebiedsontwikkeling?
Wij zoeken per 1 februari een stagiair(e) ontwerper die het een uitdaging vindt om te opereren op het grensvlak van stedenbouw en gebiedsontwikkeling. SITE gebruikt ontwerp als middel om opgaven te duiden en perspectief te geven op oplossingen.

11 February 2019
Conceptontwikkeling
team-header

Gezocht: stagiair(e) gebiedsontwikkelaar

Heb jij interesse om allround praktijkervaring op te doen bij een bureau voor strategische gebiedsontwikkeling? SITE urban development zoekt per 1 februari een gedreven stagiair om ons team te versterken.

11 February 2019
Team

Edwin genomineerd voor de NRW Kennis & Innovatie Award

Onze Edwin is met zijn project ‘Voorbij de Winkelstraat’ genomineerd voor de NRW Kennis & Innovatie Award 2019. De NRW, de organisatie voor kennis en inspiratie voor de winkelomgeving reikt deze prijs uit aan toegepast onderzoek in de retail(vastgoed)sector.

24 January 2019
Gebiedsontwikkeling

Een belangrijke stap voor Almelo en de regio Noordwest Twente!

In een overvol Theaterhotel is gisteravond de nieuwe Koers voor de Binnenstad van Almelo gelanceerd. SITE is trots dat de strategie om van de binnenstad een compacte, gemixte en aantrekkelijk stuk stad te maken breed gesteund wordt. En belangrijker nog nu in uitvoering wordt gebracht vanuit het Manifest. 

22 January 2019
Gebiedsontwikkeling

CID Den Haag: kijk verder dan woonconcepten

Shared Living is van alle tijden, maar lijkt anno 2018 een structurele trend met veel verschijningsvormen. Het Central Innovation District (CID) in Den Haag is op zoek naar nieuwe woonconcepten waarbij ‘delen’ centraal staat. Onze Leo hield op het CID Festival echter een pleidooi om niet te sterk te focussen op woonconcepten, maar juist meer op een gebiedsontwikkeling die stedelijk leven op straat faciliteert en daarmee een voedingsbodem is voor delen.

28 December 2018
Conceptontwikkeling

Brainpark Rotterdam: op naar een gemixt compleet stuk stad!

De Gemeente Rotterdam wil in samenwerking met o.a. de particuliere vastgoedeigenaren en andere stakeholders, een strategie ontwikkelen voor het bedrijventerrein Brainpark. SITE is gevraagd om het proces met stakeholders in de komende maanden te leiden.

13 December 2018
Gebiedsontwikkeling

Laatste workshopdag conceptontwikkeling met Dura: stilte en reflectie

Vorige week organiseerden we de laatste workshopdag conceptontwikkeling voor Dura Vermeer. In de oude Belgische druivenkas in Dronten (op landgoed Roggebotstaete) spraken we over flow en bezinning. Blikten we terug en keken vooruit. In de ochtend leidde kunstenaar Ruudt Peters de sessie; iedereen kreeg diverse tekenopdrachten van 1 tot 5 minuten. Soms geblinddoekt en soms niet. Interessant was om te zien dat men zich met blinddoek een stuk vrijer voelden. Het team tekende op de geabstraheerde onderlegger van Schieveste.

05 December 2018
Conceptontwikkeling

Recent project

Hamerkwartier

Filter:
All Architecture Conceptontwikkeling Design Gebiedsontwikkeling Geen onderdeel van een categorie Innovation Landscape Retail SITE 10 jaar Team Uncategorized