Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Vastgoed 3.0: verenigen van torenhoge ambities met de menselijke maat

Gisteren was de premium edition van Vastgoed 3.0. Georganiseerd in samenwerking met kennispartners als KPE en 3W Real Estate. We hebben veel van de 3.0 wereld van Eindhoven gezien. Er staat heel veel te gebeuren in deze belangrijke metropool. De rode draad van de middag was naar onze mening het verenigen van torenhoge ambities – letterlijk en figuurlijk – met de menselijke maat.

16 November 2018
Gebiedsontwikkeling

Op naar Vastgoed 3.0 in Eindhoven

Morgen zijn we aanwezig bij Vastgoed 3.0, in de voormalige fabriek van Campina in Eindhoven. De stad krijgt in toenemende mate een belangrijke positie in het netwerk van grote Nederlandse steden. Trots zijn we op het feit dat wij al nauw betrokken zijn bij de verschillende ontwikkelingen.

13 November 2018
Gebiedsontwikkeling

Workshopdag 3 met DURA: op naar Eindhoven

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de derde workshop conceptontwikkeling met Dura Vermeer. Dit keer waren we op NRE terrein in Eindhoven; een voormalig industrieterrein waar momenteel diverse ontwikkelingen zijn. Zo is Dura Vermeer daar een volledig circulair gebouw aan het ontwikkelen, was het een van de hotspots tijdens de Dutch Design Week en houdt het creatieve collectief NulZes daar kantoor.

05 November 2018
Conceptontwikkeling
team-header

Gezocht: stagiair(e) gebiedsontwikkelaar

Heb jij interesse om allround praktijkervaring op te doen bij een bureau voor strategische gebiedsontwikkeling? SITE urban development zoekt per 1 maart een gedreven stagiair om ons team te versterken.

29 October 2018
Team
team-header

Gezocht: stagiair(e) ontwerper

Heb jij interesse om praktijkervaring op te doen bij een bureau voor strategische gebiedsontwikkeling?
Wij zoeken per 1 februari een stagiair(e) ontwerper die het een uitdaging vindt om te opereren op het grensvlak van stedenbouw en gebiedsontwikkeling. SITE gebruikt ontwerp als middel om opgaven te duiden en perspectief te geven op oplossingen.

29 October 2018
Team

10 jaar Mysterie Tours: we gingen naar Lyon

Voor de 10e editie van onze Mystery Tour stapten we in de trein naar de best verborgen parel van Frankrijk: Lyon. We gingen op zoek en vonden de Dark Site van deze zuidelijke metropool. We leerden de oude stad van vrijmetselaars beter kennen via de eeuwenoude voetgangerspassages (zgn. Traboules). Deze verborgen ‘olifantenpaden’, dwars door de stadsblokken, toonden ons de oude ziel van de stad én hoe publieke en private ruimtes er vandaag de dag bij elkaar komen.

25 October 2018
SITE 10 jaar

Aan de slag in Lelystad

Met de gemeente en voor Lelystad gingen we aan de slag met de nieuwe woonvisie voor 'uitstekende woonmilieus'. Deze visie is onderdeel van het traject 'Lelystad Next Level'. In een inspiratiesessie werkten we aan Lelystad 0.5 en haalden de inspiratie hiervoor vooral uit de context van de stad zelf.

10 October 2018
Gebiedsontwikkeling

Workshop ‘conceptontwikkeling’ dag 2, met Dura Vermeer

Vorige week gingen we voor de tweede workshopdag ‘conceptontwikkeling’ weer met Dura Vermeer op stap. Met dit keer als thema: ‘’Van NO LIFE naar GOOD LIFE’’. Het was tijd op te sporten..

09 October 2018
Conceptontwikkeling

SITE bestaat 10 jaar!!

We zijn nog maar 10 jaar. Toch hebben we iedere dag te maken met complexe vraagstukken waar vakkennis en levenservaring voor nodig is. Of toch niet..? We vroegen aan Bram of hij eens mee wilde kijken met onze opdracht voor 'Vriendeneiland' en hij kwam met een prachtige oplossing!

01 October 2018
SITE 10 jaar

Met Amvest op zoek naar de woonconcepten van de toekomst

Woonwensen en woonbehoeften veranderen; mensen trekken (weer) naar de stad, gaan kleiner wonen en het delen van voorwerpen en voorzieningen neemt een vlucht. Met Amvest gingen we in een workshop aan de slag en op zoek naar wat dit betekent voor de verandering in woonconcepten. Co-living concepten als ‘The Collective’ uit Londen en WeLive (de woontak van WeWork) zijn bekende voorbeelden van deze veranderingen.

01 October 2018
Conceptontwikkeling

Recent project

Hamerkwartier

Filter:
All Architecture Conceptontwikkeling Design Gebiedsontwikkeling Geen onderdeel van een categorie Innovation Landscape Retail SITE 10 jaar Team Uncategorized