Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Succesvolle vertaling van de concepten: ‘De Familiteit’ en ‘Verrassend Rijk’

14 March 2017
Gebiedsontwikkeling

Op 8 maart was er weer een succesvolle roadshow in het kader van CONCEPT BINNENSTAD. Georganiseerd door SITE en Platform31 in samenwerking met BPD. Er zijn vertalingen gemaakt van de concepten ‘De Familiteit’ en ‘Verrassend Rijk’, voor 6 (binnen)stedelijke ontwikkelingsprojecten van BPD verspreid door heel Nederland.

In de uitwerking kwam onder meer naar voren dat er veel kansen liggen voor het familiteren van gezinnen in de binnenstad: er is grote behoefte aan een fysieke plek én online omgeving die gezinnen in de stad alle services biedt om hun drukke gezinsleven te managen én de vruchten van stedelijk leven te plukken.

De Familiteit
De Familiteit is een plek waar je boodschappen kunt laten bezorgen, kant-en-klaar maaltijden afhaalt, retourpakketten inlevert, of de boor van je buurman te lenen. Met een gastvrouw of-heer die jou en je kinderen kent, die een kinderfeestje kan organiseren, je auto kan laten wassen en en-passant ook lekkere koffie schenkt. Een soort Huiskamer-Plus voor de buurt. Niet uitsluitend maar wel ideaal voor gezinnen.

Samen ontwikkelen
De Familiteit is een uitwerking van één van de 6 unieke concepten die zijn ontwikkeld tijdens de eerste editie van CONCEPT BINNENSTAD. De inschrijving voor de tweede editie is inmiddels geopend. Dus: wil je mee ontwikkelen en samen werken aan unieke binnenstedelijke concepten? Neem dan contact op met Oedsen via: oedsen@site-ud.nl.

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier