Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Vastgoed 3.0: verenigen van torenhoge ambities met de menselijke maat

16 November 2018
Gebiedsontwikkeling

Gisteren was de premium edition van Vastgoed 3.0. Georganiseerd in samenwerking met kennispartners als KPE en 3W Real Estate. We hebben veel van de 3.0 wereld van Eindhoven gezien. Er staat heel veel te gebeuren in deze belangrijke metropool. De rode draad van de middag was naar onze mening het verenigen van torenhoge ambities – letterlijk en figuurlijk – met de menselijke maat.

Het pleidooi van Winy Maas (MVRDV) ging over de verdichting en verdunning en deze als broer en zus tegelijkertijd te ontwikkelen. Bij een ‘superstad’ hoort ook een ‘superlandschap’. Desirée Uitzetter en Timon van der Horst van BPD vertelden enthousiast over de ontwikkelingsplannen voor het Campinaterrein, waar in de toekomst gewoond, gewerkt en geleerd zal worden. Het samenspel in gebiedsontwikkelingen zijn de begrippen Fun, Flexibiliteit, Focus, Flow en Financiën. Tegelijkertijd was er de oproep van Desiree Uitzetter om als land meer werk te maken van het realisatievermogen. We kunnen dromen en durf tonen, maar we moeten vooral meer (kunnen) DOEN.

Een belangrijk project in Eindhoven waar droom en daad samenkomen is District E, het nieuwe stationsplein. Paul Stavert (Powerhouse Company) liet zien dat het hoogste gebouw van Eindhoven vooral wordt gemaakt op ooghoogte. Op het nieuwe stationsplein worden mensen straks welkom geheten in de wereld van TDK: technologie, design en kennis.
Het door ontwikkelen van de Brainport is nog maar net begonnen, zo bleek uit de presentaties van wethouder Yasin Torunoglu en Vera Gielen namens de gemeente Eindhoven. Eindhoven wil vooral slim en verstandig groeien, vanuit een brede maatschappelijke opvatting. Met een revolutionair grondbeleid, een Eindhovense aanpak voor participatie in de vroege fase van gebiedsontwikkeling en met de drive om voortdurend te leren en te innoveren toont Eindhoven zich als een toonbeeld van 3.0 én van 0.5. Dat is de echte next level van Real Estate in onze ogen!

(Afbeelding: Amvest/Powerhouse Company, 2017)

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier