Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Debat Transformatiepotentie bestaande stad

13 March 2017
Gebiedsontwikkeling

Op woensdag 8 maart stuurde Geurt het debat aan tijdens “Transformatiepotentie Bestaande Stad” georganiseerd door bpd en NEPROM.  Op basis van gedegen onderzoek, naar de mogelijkheden van woningbouw binnen de bestaande stad uitgevoerd door Brink groep, werd het debat gevoerd met Roald van der Linde (VVD), Albert de Vries (PvdA) Suzanne Kröger (GroenLinks) en Kees Verhoeven (D66). De resultaten van dit onderzoek zijn onderwerp voor discussie en verdieping tijdens het debat over de transformatiepotentie van de bestaande stad.

Ook de discussie omtrent de ontwikkeling van (vrije sector) huurwoningen tussen de 700-1000 Euro werd gevoerd. Verschillende partijen, waaronder de IVBN, gaven aan dat de ontwikkeling van deze woningen vaak lastig is omdat de ontwikkelkosten hoog liggen. De  aanwezige partijen, lieten blijken dat hier een mogelijke taak ligt voor de nieuwe regering in Den Haag.

Tijdens de bijeenkomst werd ook het Manifest Binnenstedelijke Gebiedstransformaties aangeboden: steden, marktpartijen en maatschappelijke organisaties zetten hierin uiteen hoe ze meerjarige samenwerking aangaan en de krachten slim bundelen om de woningbouw in de steden te versnellen en op te schalen. Lees hier meer over en bekijk de video van de bijeenkomst.

 

 

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier