Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Hoe zet je stedelijke data in bij gebiedsontwikkeling?

08 June 2018
Gebiedsontwikkeling

Vorige week gaf Edwin een lezing op het SDG DataViz Camp (Datavisualisatie) van de Technische Universiteit Twente. Dit was een programma met een week lang workshops en lezingen over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

‘Sustainable cities and communities’ is een van de 17 doelen. Hierin wordt omschreven dat de stad een sociale en economische katalysator dient te zijn. De lezing van Edwin ging over de condities die daaraan ten grondslag liggen en hoe stedelijke data gebruikt kan worden om die condities bloot te leggen.

Een aantal projectvoorbeelden lieten zien hoe stedelijke data ingezet kan worden in gebiedsontwikkeling. Trajecten in gebiedsontwikkeling zijn lang en complex: van observatie van het alledaagse en probleemstelling of kansen, tot dromen en ambitieformuleringen naar concrete plannen. Tussen deze stappen zit doorgaans overdrachtsverlies door bijvoorbeeld het verlies van kennis of louter verschillende interpretaties. Stedelijke data kan hierbij helpen door een objectievere vertaling te maken van wat we zien, ambiëren en willen gaan doen. Uiteindelijk zal dat tot beter geïnformeerde beslissingen leiden.

De presentatie ontvangen die Edwin heeft gegeven? Dat kan! Neem dan contact met hem op via edwin@site-ud.nl.

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier