Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Workshopdag 3 met DURA: op naar Eindhoven

05 November 2018
Conceptontwikkeling

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de derde workshop conceptontwikkeling met Dura Vermeer. Dit keer waren we op NRE terrein in Eindhoven; een voormalig industrieterrein waar momenteel diverse ontwikkelingen zijn. Zo is Dura Vermeer daar een volledig circulair gebouw aan het ontwikkelen, was het een van de hotspots tijdens de Dutch Design Week en houdt het creatieve collectief NulZes daar kantoor. 

Van concept naar ontwerp
We zijn de dag gestart met het presenteren van diverse concepten waar SITE aan werkte, maar gingen vooral ook aan de slag met het belang van een goede briefing en goed opdrachtgeverschap voor de ontwerpers. Ontwerpers van Urhahn (ontwerper van accent “gezond”), LoLa Landscape (Landschap) en Space + Matter (community) ondersteunden ons daarin. Zij maakten de vertaalslag van concept naar ontwerp obv een briefing van de teams. 

Na de briefing en het verder uitdenken van het ontwerp, werden er presentaties gemaakt met moodboards en tekeningen. Het resultaat: drie inspirerende pitches waarbij het eerder bezochte gebied Schieveste de onderlegger was. Er waren ideeën over onder andere een groene oase, community-gedreven initiatieven en ontwerpen waarbij de bewoners werden uitgedaagd gezonde leefstijlen aan te nemen.

Op naar de 4e dag
Over de vierde en laatste workshopdag zijn er verschillende gedachtes; misschien gaan we verder met het uitwerken van dit concept of misschien gaan we juist wel een hele andere kant op. Wat we in ieder geval al wel weten is dat het gaat plaatsvinden ergens in het oosten. We houden jullie op de hoogte.

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier