Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Laatste workshopdag conceptontwikkeling met Dura: stilte en reflectie

05 December 2018
Conceptontwikkeling

Vorige week organiseerden we de laatste workshopdag conceptontwikkeling voor Dura Vermeer. In de oude Belgische druivenkas in Dronten (op landgoed Roggebotstaete) spraken we over flow en bezinning. Blikten we terug en keken vooruit.

Geblinddoekt
In de ochtend leidde kunstenaar Ruudt Peters (creative director van SITE) de sessie; iedereen kreeg diverse tekenopdrachten van 1 tot 5 minuten. Soms geblinddoekt en soms niet. Het was interessant om te zien dat men zich met blinddoek een stuk vrijer voelden en de grenzen mee opzocht. Het team tekende op de geabstraheerde onderlegger van Schieveste.

  

Ruimte voor rust en stilte 
Na deze intensieve sessie waarbij iedereen zo’n 30 tekeningen per persoon maakte, lunchten we  in stilte… Als tegenhanger en afsluiting van de workshop vierdaagse, zochten we in de middag de rust en stilte op met Freek Dam. We gingen aan de slag met ontspanning en energie door middel van onder andere ademhalingsoefeningen. 

Terugblikken en vooruitkijken
Later in de middag sloot de directie van Dura aan en nam deel aan het reflecterend gesprek. Door het delen van verschillende ervaringen en meningen kwamen interessante gesprekken op gang, ook met het oog op mogelijke veranderingen. In de komende maanden wordt nog meer duidelijke hoeveel de cursus conceptontwikkeling heeft bijgedragen aan bewustwording, inzicht, kennis en vaardigheden van het team.

Terug naar overzicht

Recent project

Hamerkwartier