Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


SITE op pad in Arnhem

28 April 2017
Team

Meerdere keren in het jaar trekken we het land in voor onze projectdagen. Deze dagen staan in het teken van: een stad beter leren kennen en op zoek gaan naar relevante opgaven. Dit keer reisden we af naar Arnhem.

De dag begon in Coehoorn, een gebied dichtbij Arnhem centraal en de binnenstad. Janna Brouwer van de gemeente leidde ons hier rond. Coehoorn is een aantrekkelijk gebied met veel kansen. Dat ziet ook de gemeente. Ze stimuleren hier klein ondernemerschap dat nu gedeeltelijk van de grond komt en vorm krijgt door de hippe tentjes.

In de middag bezochten we Klarendal en IPKW. In Klarendal werden we rondgeleid door Berry Kessels van Volkshuivesting. Hier vind je het modekwartier, hierover waren we erg enthousiast. Op het industrieterrein IPKW werden we verwelkomd door Schipper Bosch. Het terrein is een mix van functies. Naast pure industrie die zich richt op clean technologies, is er ook plek voor start-ups. De herontwikkeling van dit gebied is wat ons betreft zeer geslaagd; een inspirerende plek om te werken. Dat zie je ook in dit filmpje.

Kortom: veel gezien en gehoord in Arnhem. Een stad met veel potentie. Geïnspireerd en vol nieuwe ideeën gingen we weg.

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat