Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Stadsgenoot Hoofdkantoor

2008

Projectmanagement

Stadgenoot heeft het terrein naast haar bestaande hoofdkantoor aan de Sarphatistraat aangekocht voor de huisvesting van de eigen organisatie. Het totale volume van de verschillende gebouwen is aanzienlijk groter dan de eigen huisvestingsbehoefte van de corporatie. Het is daarom van belang dat de gebouwen de eventuele groei en krimp van de organisatie kunnen accommoderen.

SITE is gevraagd om met Steven Holl Architecten het nieuwe kantoor te ontwikkelen. De kantoren zijn ruimtelijk en qua verhuurconcept dermate flexibel van opzet dat de organisatie kan ademen en dat andere bedrijven zich welkom zullen voelen op deze nieuwe campus. De individuele gebouwen dragen het handschrift van de architect en hebben tegelijkertijd elk een eigen uitstraling.
Gekozen is voor een concept waarbij de niet-gebouwde ruimte tussen de gebouwen het sterkste verbindende element wordt. Het gehele complex is open naar de stad en straalt uit dat Stadgenoot geen gesloten bastion is, maar een open bedrijf dat mensen verwelkomt.

Locatie
Amsterdam
Partners
Stadsgenoot
Realisatie
2008

Volgend project

Europapark gebiedsconcept