Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Leo adviseert de gouverneur van Perm

10 August 2017
Conceptontwikkeling

De Russische stad Perm bestaat binnenkort 300 jaar en de gouverneur wil deze gelegenheid gebruiken om de stad te verrijken met een aantal culturele iconen, o.a. een nieuw operagebouw en een kunsthal. Onze Leo Versteijlen werd gevraagd om samen met een expertteam (onder leiding van MLA+) te adviseren over hoe deze iconen optimaal in te zetten en zo een impuls te geven aan de ontwikkeling van het centrum.

De beoogde workshop verliep enigszins chaotisch, omdat uit Moskou ingevlogen ontwikkelaars vooral bezig waren om hun belangen bij de machtige gouverneur van Perm veilig te stellen. Uiteindelijk zijn de adviezen wel door de gouverneur geaccordeerd en zullen ze binnenkort in een bidbook aangeboden worden aan Poetin. Voor dat bidbook werd de experts gevraagd om hun visie te delen in een video.

De kern van het advies is om zoveel mogelijk aan te sluiten op bestaande kwaliteiten. Waarbij het operagebouw en de kunsthal het historische hart van de stad versterken, er rond het station een stevige businesshub komt en verouderde railinfrastructuur gereed gemaakt wordt voor een toekomstige light rail verbinding.

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat