Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


De beste Binnenstad van Nederland: hoe ziet die stad eruit?

16 May 2017
Conceptontwikkeling

“Ik ben benieuwd in hoeverre de verkiezing voor de Beste Binnenstad iets laat zien van de grote veranderingen in het winkelen en de functie van onze binnensteden.” Aldus Oedsen.

Zal de prijs gaan naar een stad waar met de economische voorspoed de hype van het winkelen van weleer te herkennen valt? Of springt een stad eruit die werk heeft gemaakt van herbezinning en herbestemming? En wat voor binnenstad krijg je dan? De verschillen tussen (binnen)steden worden alsmaar groter en de genomineerde steden spreken hierin boekdelen.

(Lees meer over de genomineerden op Vastgoedjournaal.nl).

SITE heeft met haar project CONCEPT Binnenstad gezien hoeveel waarde een binnenstad heeft. Er is zo veel meer te doen, te activeren, te ontwikkelen dan het winkelen alleen. Niet vanuit leegstand gemotiveerd, maar vanuit gebruikersbehoeften en het (willen) zien van nieuwe kansen. Een binnenstad om te werken, om te wonen, om te zijn. De BETERE binnenstad, in onze ogen.

Ook werken aan de betere binnenstad? Schrijf je dan in voor de tweede editie van Concept Binnenstad via oedsen@site-ud.nl.
Lees hier meer.

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat