Contact

SITE urban development

Gedempt Hamerkanaal 91
1021 KP Amsterdam
T +31 20 6231 459 E info@site-ud.nl


Samen stad maken

25 April 2017
Architecture

‘Samen stad maken’, dat is de breed gedragen aanpak die in Utrecht zegeviert. SITE verdiept zich in grote stedelijke vraagstukken op twee prominente plekken in de snelst groeiende stad van Nederland; de Merwedekanaalzone en Rijnsweerd. De Merwedekanaalzone heeft vergaande ambities ten aanzien van hoogstedelijke verdichting en invulling van hét Utrechtste thema ‘Healthy Urban Living’. Rijnsweerd staat aan de vooravond van een transformatie van een monofunctioneel werkgebied naar een toekomstgerichte werklocatie waar wonen werken en verblijven elkaar aanvullen.

Effectieve aanpak
In de projecten gaan we op een kenmerkende (SITE)wijze te werk. We organiseren inspiratie en vernieuwing op inhoudelijke thema’s. We doen dit samen met de gemeente, teams van specialisten, strategen en ondernemers uit de stad. Hiermee halen we kennis en expertise van buiten naar binnen. Maar horen ook wat er al speelt en kunnen daarom makkelijk instappen in de rijdende trein. Door een reeks pressure-cookerworkshops halen we in korte tijd kennis, kritische reflecties en concrete voorstellen boven tafel. Dit stelt ambities scherp maar duwt ook stedelijk beleid (zoals de omgevingsvisie en planontwikkeling) de goede kant op.

Van analyse naar conceptontwikkeling
Uiteindelijk draait het om het maken van de stap van analyse en kennis delen, naar een samenhangend gebiedsconcept. Zowel ruimtelijk als programmatisch. Dit concept bouwt voort op de kernwaarden van het gebied, het stelt concrete ingrepen voor en geeft een handvat voor ruimtelijke en economische ontwikkelingen. Het geeft sturing aan de manier waarop het gebied tot ontwikkeling wordt gebracht en waar dit ten alle tijden aan moet voldoen (de essenties).

Op deze manier geeft SITE samen met publieke en private opdrachtgevers handen en voeten aan ‘Samen stad Maken’. Is dit ook de juiste aanpak voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Terug naar overzicht

Recent project

Voorbij de Winkelstraat